Dromen, wat is er mooier dan het waarmaken van een droom. Ieder mens heeft wel een droom. Vele weten alleen niet hoe ze dit waar kunnen maken en laten het daarom vaak aan hun neus voorbij gaan. Wij vinden dat erg jammer en hebben daarom 10 tips samengesteld om jou te kunnen helpen met het verwezenlijken van jou droom. 

 1. Geloof in jezelf
  Veel mensen hebben wel een droom, maar geloven niet genoeg in zichzelf en denken dat zij dit toch niet kunnen bereiken. Het is hierbij je mindset die je moet veranderen, waarom zou jij het niet kunnen ? Als een ander het kan, kun jij het ook!
 2.  Schaam je niet
  Het moment wanneer iemand een idee heeft voor zichzelf wat hij of zij zou willen in dit leven komt er bij sommige een gedachten naar boven die hen ervan weerhoudt hun hart te volgen. Zij denken dan bijvoorbeeld: “Wat zullen anderen ervan denken”, “Ze zullen wel vinden dat mijn dromen niet haalbaar zijn”,” misschien hebben ze gelijk”. Kortom ze schamen zich dat ze zo groot durven denken. Dit komt omdat mensen vaak klein worden gehouden. Schaam je niet, mensen die klein denken zullen ook klein blijven.
 3.  Gepassioneerd zijn
  Om bergen te verzetten en dromen te bereiken is een van de belangrijkste factoren, Passie. Kijk maar eens om je heen, mensen die heel gepassioneerd over iets zijn doen er werkelijk alles voor. Zij besteden bijna al hun tijd aan het geen wat zij graag doen ( hun bedrijf, hobby, werk  het kan van alles zijn) zij zullen hier dan ook vaak erg goed in zijn. Wanneer je alles over hebt om te bereiken wat je wilt bereiken, zal je het zeker bereiken.
 4.  Juiste mensen om je heen
  Wat erg belangrijk is, is dat je de juiste mensen om je heen creëert. Mensen die echt van jou houden, die willen dat jij gelukkig bent en begrijpen daarom ook hoe belangrijk deze droom voor jou is . Je hebt mensen om je heen nodig die jou steunen. Geen mensen dus die zeggen dat je het niet kunt, wanneer je dit ooit te horen krijgt geloof ze dan niet, vaak is dit uit jaloezie of misschien uit bescherming maar het is een mening en dus geen feit. Onthoud dat goed, een mening is geen feit. Probeer  ook mensen om je heen te verzamelen met dezelfde interesses, mensen waar je van kunt leren en je passie mee kunt delen. Natuurlijk hoeven niet al je vrienden dezelfde interesses te hebben maar zorg wel dat je wat mensen kent die dat wel hebben. Zo motiveer je elkaar.
 5. Risico’s durven nemen
  Dit is wat veel mensen tegen houdt. Het nemen van risico’s. Natuurlijk is het altijd verstandig om je hoofd erbij te houden maar om verder te komen, moet je soms risico’s nemen. Weeg ze goed af maar neem de risico’s die jou verder zullen brengen in de toekomst. We leven in Nederland en in dit land hebben mensen veel kansen. Neem eens die stap en je zult zien dat ze je verder zullen brengen. En is het niet wat je ervan had gehoopt dan heb je wel ballen getoond en ben je een ervaring rijker waar je van hebt geleerd en kun je nooit spijt hebben van dat je het niet hebt geprobeerd en ga je verder met een volgende uitdaging.
 6.  Plannen maken 
  Maak bijvoorbeeld een stappenplan voor het uitwerken om je doel (droom) te bereiken. Stap voor stap denk je uit wat je ervoor moet doen om daar te komen waar je wilt zijn. en als je dit voor jezelf op schrijft heb je een goede kijk op het doel en weet je een beetje welke stappen essentieel voor je zijn. ( dit kan natuurlijk een bedrijfsplan zijn maar dat hoeft niet perse , als je droom een huis bouwen is ga je bekijken hoeveel geld je daarvoor iedere maand aan de kant moet zetten, of is het een ander doel dan vul je andere stappen in.)
 7.  Houdt je droom niet altijd voor jezelf
  Je mag je droom uitspreken, in het begin zal dit gek zijn voor je. Maar door het vaker uit te spreken ga je er zelf meer in geloven. Ook kom je daardoor mensen tegen met dezelfde interesses waardoor je elkaar misschien kunt helpen.
 8. Negativiteit aan de kant zetten
  Het is al eerder benoemd in dit artikel, geloof het niet als iemand je verteld dat je het niet kunt. Een mening is geen feit. In alles wat je doet zal je kritiek krijgen, dus laat het je dan op zijn minst verder brengen. Haal de meningen er uit waarvan je denkt daar kan ik iets mee, als zijnde opbouwende kritiek .Maar meningen die geuit worden om je naar beneden te halen laat die zo snel als je kunt weer los. Lukt dat niet alleen, praat dan met een vertrouwd persoon erover.
 9. The sky is the limit
  Denk zo groot als je kunt. Beperk je gedachten niet. Alles wat je wilt, kun je bereiken! Het is heel simpel je gedachten houden je soms gevangen in het voor jou veilige wereldje. Denk verder en weet dat er zoveel kansen zijn, en die er ook voor jou zijn! je moet ze alleen nog gaan zien!
 10.  Een levenscoach zoeken
  Dit is niet meteen essentieel want je kunt het alleen ook bereiken, maar het is soms wel handig om een coach te hebben die jou steunt bij jou doel. Iemand die jou verder helpt wanneer je het zelf even niet meer weet. Iemand die jou motiveert wanneer het je even niet lukt. Dit kan iemand zijn uit je familie of kennissen kring, je partner of een professional die je inhuurt of iemand die het doel wat jij wilt bereiken al heeft bereikt. Het is de persoon die jij wilt en bij jou past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here