De meesten kennen de term “Catfish”wel. Nee in dit geval gaat het niet om een vis met een katten gezicht of andersom. Wel gaat het over iemand die zich via internet anders voordoet dan hij of zij in het echt is. Wij delen het verhaal van Kim.

Het is 2006, Kim is op dat moment 15 jaar en heeft via msn contact met een jongen van 18 jaar genaamd Migael (de namen zijn veranderd in dit artikel wegens privacy redenen). Hoe gek het ook klinkt, ze raakt stapelverliefd op deze “Migael”. Een jongen die ze nog nooit in het echt heeft ontmoet. Via het platform Messenger(MSN) deelt zij al haar lief en leed met deze jongen.

Het begint onschuldig en ze spelen vooral spellen op het platform zoals mijnenveger en dergelijke. Na een jaar contact van alleen maar chatten wordt het wat intiemer en vraagt Migael Kim regelmatig om haar webcam aan te zetten. Kim doet dat dan ook maar altijd wanneer zij vraagt aan Migael om zijn webcam ook aan te zetten, weet hij altijd een smoes te verkopen dat deze kapot is of dat hij niet thuis is. Migael stuurt haar wel foto’s van zichzelf waarvan Kim hem wel aantrekkelijk lijkt te vinden. Ze houdt van zijn mooie blauwe ogen en zijn blonde haar. Ze bellen ook vaak samen en Migael verteld Kim over zijn thuissituatie, hij verteld haar dat hij vaak geslagen wordt door zijn vader en dat hij geld nodig heeft om uit dat huis te kunnen. Kim krijgt medelijden en begint op een ogenblik waarop Migael foto’s van blauwe plekken op zijn lichaam toont aan haar, geld naar hem te sturen.

Na een tijd komt de moeder van Kim erachter dat zij geld verstuurd naar een onbekende rekening, en vraagt haar wat dit betekend. Kim liegt erover en zegt dat het voor een spelletje was. De moeder gelooft het maar neemt Kim haar pasje af voor een tijd en geeft haar vanaf dat moment weer zakgeld. Kim moet uitleggen aan Migael dat zij hem  geen geld meer kan sturen. Migael’s toon veranderd. Hij zegt dat ze niks om hem geeft, en dat ze hem echt pijn hiermee doet. Dat als ze hem dat geld niet geeft hij ook geen aandacht meer aan haar geeft. Kim wil hem niet kwijt en beloofd hem dat ze geld voor hem zal sparen. Hij zegt te willen afspreken, Kim weet niet of dit slim is maar is nog steeds stapelgek op die jongen en zou hem zo graag eens in het echt willen zien. Ze besluit af te spreken met hem bij haar in het dorp s avonds in het park.

Het is op dit moment 2009,  Kim is zestien jaar en is met haar scooter, in het donkere park op Migael aan het wachten. Ze verwacht haar blonde knappe man met zijn heldere blauwe ogen nu eindelijk te kunnen omarmen. Terwijl ze wacht, rijdt er al tweemaal een oude witte Volvo station voorbij. Totdat deze plotseling vol snelheid recht op haar af rijdt en net voor haar tot stilstand komt. Kim is vol verbijstering en kijkt vol verbazing als er een man van rond de 30 jaar uit stapt, die haar vraagt of haar naam Kim is. Ze bekijkt de man, ze ziet een lange magere getinte man met donker haar, en wanneer hij dichterbij komt ziet ze dat hij slangenlenzen draagt. Kim antwoordt vol schrik : “uhh, jjjjaa, mijn naam is Kim. Ze besefte ineens dat Migael met zijn mooie blonde haar en blauwe ogen niet bestond. De man kwam dichterbij en pakte Kim vast en zei haar dat ze stil moest zijn. Hij kuste haar en Kim probeerde zich terug te trekken. Ze wist dat ze zo snel mogelijk weg wilde. De man zei: “zie je die witte auto daar, ik zou je zo mee kunnen nemen en je doden, niemand zou het weten”. Kim weet zich geen raad , waarom heeft ze dit afgesproken. Is deze man echt zo gek?. Kim rukt zich los en raapt zichzelf bij elkaar en zegt het spijt me , ik moet gaan mijn moeder verwacht me en rent naar haar scooter en rijdt zo snel ze kan naar huis.

De man volgt Kim niet, en ze komt veilig thuis. Maar ze is zo geschrokken en heeft besloten dit nooit meer te doen. Voortaan geen online afspraakjes meer. Heb jij ook een verhaal wat je met ons wilt delen maar het liefst anoniem? dat kan. Stuur een privebericht via onze facebookpagina leeshetnu.online en we nemen contact met u op. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here