We  hoopten dat we het onderwerp corona virus konden overslaan maar helaas is dit niet het geval. Het is momenteel gewoon onderdeel in ons leven en het is nu even niet anders. We hopen ook dat iedereen de maatregelen serieus neemt en hebben daarom voor jullie wat tips om te kunnen doen wanneer je thuis zit in quarantaine.

 1. Zaken waar je eerder nooit aan toe kwam
  Misschien heb je nog taken in huis die je voortdurend had uitgesteld omdat je er maar niet aan toe kwam, dan is dit de tijd.
 2.  Cursussen volgen of iets leren
  Deze tijd hoeft niet te betekenen dat je alles verloren bent, sterker nog je kunt je ook verrijken. Het is maar hoe je het bekijkt, wanneer je de centjes er voor hebt dan kun je nu die cursus volgen die je zo graag wilde volgen of je aandacht besteden om te leren beleggen. Mocht je het wat minder breed hebben dan nog valt er heel erg veel te leren van internet. Je kunt op YouTube heel veel tutorial’s bekijken van wat je maar graag zou willen leren.

 3.  Eenzaamheid bestrijden
  Eenzaam ben je eigenlijk wanneer je het gevoel hebt dat je niemand om je heen hebt, je voelt je dan alleen. Het begint bij je zelf, in deze tijd zijn er meerdere manieren om in contact te komen met anderen mensen. Pak je telefoon en ga bellen of videobellen met de mensen waar je van houdt. Voor je opa of oma of je vader of moeder schrijf je een hele mooie brief waarin je schrijft waarom zij voor jou zo belangrijk zijn en wat je zo mooi aan ze vindt. En mocht je je eenzaam voelen in de liefde dat ga je toch gewoon op de datingsapps. Ook kun je je kinderen mooie tekeningen laten maken en deze bij de bejaardentehuizen in de brievenbus stoppen. Dat iemand aan ze denkt geeft kracht of je ze nu wel of niet kent.
 4.  Hobby
  Je kunt nu je hobby thuis uit oefenen zonder je schuldig te voelen want de tijd is er, maar wat als je geen hobby hebt ? dan is dit het moment om er een te gaan vinden. Kijk op internet wat voor hobby’s er bestaan die bij jou passen. Zo kun je bijvoorbeeld de meest schitterende schilderijen schilderen met behulp van de video’s van Bob Ross op YouTube, of de taal gaan leren die je al zo lang zou willen spreken. Het kan nu allemaal. <- een mooi schilderij geschilderd door Jessica van Hoof met behulp van een video via YouTube van Bob Ross.
 5.  Wees er voor elkaar 
  Ben er voor elkaar, dat wil zeggen respecteer elkaar en houdt dus ook zeker 1,5 meter afstand van elkaar. Wanneer je kunt, probeer anderen te helpen dit kan zijn door boodschappen voor de ouderen of zwakkere te doen of het luisterend oor te zijn wanneer iemand in je omgeving laat merken zeer angstig te zijn. Wanneer je dat meemaakt, stel de mensen een beetje gerust en zeg ze dat angst alleen kan bestaan wanneer ze het zelf toestaan. Leidt ze af en vraag wat ze graag weer willen doen wanneer deze gekke periode weer voorbij is, en ga daarop door zo zul je zien dat het gesprek een positieve wending krijgt.

 6.  Houdt het positief
  Ja dat klinkt cliché maar het is heel belangrijk zeker nu, er komen momenteel zoveel nare nieuwsberichten voorbij met hoeveel doden er al zijn gevallen en dergelijke, vaak worden deze berichten extra gedeeld op social media om de mensen er bewust van te maken hoe ernstig de situatie op het moment is. Blijf netjes binnen en houdt je aan de afgesproken maatregelen, maar laat je leven niet leiden door angst. Verzet je gedachten en besef dat je met je gedachte kunt zijn waar je wilt, je kunt lichamelijk je huis niet uit maar geestelijk kun je je grootste dromen blijven zien als je wilt. Dit klinkt zweverig maar het is heel erg belangrijk. Wanneer een mens zich overlaadt met negatieve energie weten we allemaal dat dat er niet beter op wordt, denk aan depressies etc. Maar wanneer je je richt op je dromen kun je plannen gaan maken die je later verder zullen brengen in je leven. Want ga er maar gewoon vanuit dat na regen de zon weer schijnt. Dus ook deze donkere periode gaat voorbij en dan kun je je dromen verwezenlijken.
 7. Bewegen
  Sporten is belangrijk, je kunt het nu even niet in de sportschool maar er staan genoeg oefeningen op YouTube om thuis uit te voeren.
 8.  Gezond eten  
  Zorg goed voor je zelf en de mensen om je heen, eet gevarieerd veel groentes en fruit en lekker veel vitamientjes dit is eigenlijk altijd wel belangrijk dus probeer een leefstijl op te bouwen die je voortaan ook gaat aanhouden ook in betere tijden.

 9.  Hygienische omgeving
  Zorg dat je je huis netjes op orde hebt, dat je net iets meer schoonmaakt dan normaal en maak vooral klinken, deurbel, lichtknoppen, stoelen, kranen, toiletten, kortom alles wat veelvuldig gebruikt wordt dagelijks even schoon. Zorg voor een goede luchtvochtigheid in het huis, luchtbevochtigers zijn erg bevorderlijk voor een goede gezondheid of zet een bakje water boven de verwarming zodat dat water verdampt kan worden. Lucht met een goede luchtvochtigheid (40% – 55%) is mild voor ogen en luchtwegen zodat irritatie wordt voorkomen. ( dat heeft niet perse met corona te maken maar dat is altijd goed voor de gezondheid)

10. Niet egoïstisch zijn
Dit is niet de tijd om alleen aan jezelf te denken, help anderen waar je kan.
Ga niet hamsteren in de lokale supermarkten, als je graag een voorraad hebt op het moment ga dan naar groothandels die nu open zijn voor iedereen. Help elkaar, door boodschappen voor ouderen of zwakkere te doen. Ga bij jezelf na wat je nog meer kunt doen om iemand te helpen, zoals rekeningen uit te stellen of vrijwillig iemand te helpen of wat doneren wanneer je het zelf kunt missen.  Samen komen we er wel.

Bedankt voor het lezen van dit artikel, we wensen iedereen in deze tijd veel kracht en gezondheid toe. Let op bij gezondheid hoort ook je geest, daarom is het zo belangrijk dat je die positief ingesteld houdt. Onthoudt in het leven is het vallen en opstaan en angst kom je niet verder mee, we staan er niet alleen voor, we staan hier allen samen in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here