Bont is uit de mode, daar is geen twijfel over mogelijk. Het leed wat schuilt achter de bontindustrie is in de loop der jaren steeds meer aan het licht gekomen. Dat we vaak te horen krijgen waar we onze kleding niet moeten kopen dat is ook een feit, dat is natuurlijk fantastisch, maar bij welke designers kun je dan nu wel terecht in 2020 om er zeker van te zijn dat je geen bont aan je kraag hebt? Wij helpen je doormiddel van dit lijstje met bontvrije designers.

 1. Michael Kors en Jimmy Choo
  Vanaf eind December 2018 besloot Michael Kors Holding Limited, het bekende luxemodemerk, te stoppen met het gebruik van bont in hun collecties. “Ik ben er trots op aan te kunnen kondigen dat ons bedrijf de toezegging heeft gedaan om geen gebruik meer te maken van bont in onze collecties van Michael Kors en Jimmy Cho ,” zegt John Idol, voorzitter en CEO van Michael Kors. “Deze beslissing is het begin van een nieuw hoofdstuk, ons bedrijf zal steeds meer gaan inzetten op het gebruik van innovatieve materialen.” Ze werken nu met imitatiebont.
 2.  Gucci
  Vanaf de zomercollectie van 2018, besloot Gucci de bontjassen en kragen te laten voor wat het is en daarmee te bevestigen dat bont niet meer kan in de 21e eeuw.
 3.  Armani
  Het Italiaanse modehuis verkocht onder andere konijnenbont, maar heeft besloten hiermee te stoppen door het ernstige dierenleed dat gepaard gaat met bont. Vanaf de herfst/wintercollectie 2016 is Armani al bontvrij. Giorgio Armani: “Ik ben verheugd aan te kondigen dat de Armani Group zich er op heeft toegelegd het gebruik van bont in de collecties af te schaffen. Technologische innovaties hebben er de afgelopen jaren toe geleid dat er geweldige alternatieven beschikbaar zijn die het gebruik van bont overbodig maken. Mijn bedrijf zet met deze beslissing een grote stap vooruit in de bescherming van, en de zorg voor het milieu en dieren.”
 4.  Tommy HilfigerNadat Tommy Hilfiger was overgenomen is het in 2007 ook overgestapt naar een bontvrij bestaan.
 5.  Hugo Boss
  Na een voorlichting van de organisatie ‘Fur Free Alliance’ besloot het Duitse luxemerk Hugo Boss in 2015 te stoppen met de verkoop van bont. Tegelijkertijd liet het label ook weten geen andere dieronvriendelijke producten zoals dons van levend geplukte dieren en angorawol meer te gebruiken.
 6.  Ralph Lauren
  In 2016 stopte Ralph Lauren met bont. “We hebben nooit veel dierenhuidjes gebruikt, alleen voor bepaalde accenten in sommige collecties. We maken er nu voorgoed komaf mee, omdat het gebruik van bont binnen het bedrijf voor veel discussie zorgt en we voelen dat de tijd rijp is om deze beslissing te maken,” aldus het merk in een persverklaring
 7.  Calvin Klein
  Calvin Klein besloot zelf al in 1994  te stoppen met het gebruik maken van bont. Hij maakte die beslissing nadat een groep dierenrechtenactivisten zijn kantoor waren binnengevallen en “Kill animals” op de muren hadden gespoten met graffiti. Hij besloot daarna met hen samen te zitten, en dat gesprek overtuigde hem om alleen nog bontvrij te ontwerpen.
 8.  Prada
  Ook het Italiaanse modehuis Prada stopt met de verkoop van bont.
  Miuccia Prada vermeldt dat Prada hiermee stopt, omdat het een innovatieve en maatschappelijk-verantwoorde positie in wil nemen, in de modewereld.
  Prada gaat dit doen door zich te richten op innovatieve materialen waarmee het bedrijf de creatieve grenzen van het ontwerpen wil verleggen. Aldus Miuccia Prada in een persbericht. Het bontvrije beleid zal ingaan per februari 2020, na de presentatie van de lente- en zomercollectie, van het merk.
 9.  MIU MIU
  Vanaf de zomercollectie 2020 zal ook het merk MIU MIU bontvrij zijn.
 10.  Chanel
  Vanaf 2018 besloot ook het grote luxemodehuis Chanel te stoppen met het gebruik maken van slangen, krokodillen en hagedissenleer en natuurlijk bont.

 

 

 

 

 

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here