Het vervolgen van een game is een lastige taak. Ontwikkelaars betreden altijd een dunne lijn. Dingen moeten groter en beter zijn dan voorheen, maar niet alleen een vernieuwing. Ze moeten het origineel in nieuwe richtingen nemen, maar niet te nieuw.
Smaken variëren, en soms is een stap vooruit een stap terug. Fans van langlopende series zullen je dat vertellen. Neem De Sims bijvoorbeeld. Niet iedereen is even tevreden over de Sims 4 sommige beweren zelfs dat Sims 3 veel beter was. Wij zetten de leukste dingen van Sims 3 en Sims 4 even voor je op een rijtje.

 

1. Een open wereld (Sims 3) 

Natuurlijk lopen de meningen uiteen, maar over het algemeen was iedereen meer te spreken over de sims 3 zijn open wereld.

2. Creeër een sim ( sims 4) 

Misschien vind je het leuk om echte relaties in de game te spelen en te kijken of jij en je nieuwe vriend kans maken in de simwereld. Hoe dan ook, De Sims 4 biedt aantoonbaar meer mogelijkheden om sims te maken voor jouw specifieke vereisten, via het grijp- en treksysteem. Sommigen konden deze functie niet onder de knie krijgen, maar als je eenmaal de leercurve hebt aangepakt, is er waarschijnlijk meer ruimte om hier creatief te worden dan met eerdere versies.

3. uitbreidingspakketten ( sims 3) 

Natuurlijk, met de machtige EA als uitgever van De Sims, was het onvermijdelijk dat de serie wemelt van de mogelijkheden om geld te rooien. Uitbreidingspakketten zijn een groot deel van de ervaring sinds de originele game en bieden allerlei briljante en bizarre nieuwe gameplay-mechanica, items en andere opties.
Voor veel spelers hebben de uitbreidingen van De Sims 3 een voorsprong op de Sims 4’s. Prijzig, ja, en we hebben zeker gemerkt dat die sluwe microtransacties daar worden gegooid, maar er is over het algemeen meer in de uitbreidingen van De Sims 3. De toegevoegde inhoud van de volgende game kost soms ook nog meer. Zo missen bijvoorbeeld veel spelers dat huisdieren niet meer bedienbaar zijn of dat er geen paarden meer aanwezig zijn in de sims 4

4. Betere emoties en persoonlijkheden ( sims 4) 

De Sims 4 heeft echter een nieuwe focus gelegd op de emoties en persoonlijkheden van de sims, en werd een enorme hype  in de aanloop naar de lancering. Hoewel deze functies misschien niet zo baanbrekend zijn gebleken als ze klonken, was het een cruciale stap. Hopelijk wordt dit verder verbeterd met de volgende game, waardoor de primo life sim nog meeslepender wordt dan ooit.

5. Een krachtig pakket ( sims 3 )

Als er één ding is dat echt gamers irriteert, dan zijn het ontwikkelaars die opzettelijk grote hoeveelheden inhoud uit hun spel verwijderen, om het op een later tijdstip zo vriendelijk aan ons terug te verkopen.

Titels als De Sims kunnen dit soort dingen vaak vermommen, op grond van alle inhoudspakketten waarvan je wist dat die toch al zouden komen. Om De Sims 3 en De Sims 4 te vergelijken, is het echter duidelijk dat de derde ingang een veel vollediger pakket was, direct buiten de poort.
Bij de lancering miste de sims 4 game een aantal belangrijke dingen. Basiszaken zoals zwembaden waren in het begin niet beschikbaar!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here