Hyundai Motor werkt samen met Uber om luchttaxi’s te ontwikkelen en mogelijk massaal te produceren voor een toekomstig netwerk voor luchtroutes.

De samenwerking is de nieuwste toevoeging aan het groeiende netwerk van Uber Elevate dat Aurora Flight Sciences omvat ,die nu een dochteronderneming is van Boeing, Bell, Embraer, Joby Aviation, Pipistrel Aircraft, Karem Aircraft en Jaunt Air Mobility. Uber is ook vastgoedpartnerschappen aangegaan met Hillwood Properties, Related, Macquire, Oaktree en Signature

Uber Elevate heeft eerder gezegd dat het van plan is om in 2020 vluchtdemonstraties te starten en in 2023 commercieel beschikbaar zijn voor ruiters.

Hyundai maakte de aankondiging maandag tijdens een persconferentie voorafgaand aan CES 2020, de jaarlijkse technische handelsbeurs in Las Vegas. De autofabrikant onthulde ook een vierzitter vliegtuigconcept genaamd SA-1, dat gedeeltelijk werd gecreëerd door het open ontwerpproces van Uber.

In het kader van het partnerschap zal Hyundai de luchtvoertuigen produceren en inzetten, en Uber zal luchtruimondersteunende diensten, verbindingen met grondtransport en klantinterfaces bieden via een netwerk voor het delen van luchtvluchten. Beide partijen werken samen aan infrastructuurconcepten om het opstijgen en landen voor deze nieuwe klasse voertuigen te ondersteunen, zeiden de bedrijven in een gezamenlijke release.

“Hyundai is onze eerste voertuigpartner met ervaring in het produceren van personenauto’s op wereldschaal,” zei Eric Allison, hoofd van Uber Elevate. “Wij geloven dat Hyundai het potentieel heeft om Uber Air-voertuigen te bouwen tegen ongeziene tarieven in de huidige lucht- en ruimtevaartindustrie, waarbij betrouwbare vliegtuigen van hoge kwaliteit met hoge volumes worden geproduceerd om de passagierskosten per reis te verlagen.”

Hyundai’s model onthuld op CES is ontworpen om te cruisen met snelheden tot 180 mijl per uur en op een hoogte van 1.000 tot 2.000 voet boven de grond, en een vliegbereik van maximaal 60 mijl. Het conceptvoertuig zal volledig elektrisch zijn, met behulp van gedistribueerde elektrische aandrijving, aangedreven door meerdere rotoren en propellers rond het casco.

Hyundai zegt dat het ontwerp, dat kleinere rotors gebruikt, stiller zal zijn dan grote rotorhelikopters. Het voertuig vereist een menselijke bestuurder of piloot, maar het bedrijf beweert dat het autonoom wordt.

BEKIJK DE VIDEO HIERONDER!

Image result for Hyundai’s S-A1

Image result for Hyundai’s S-A1

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here