De tien rijkste mannen ter wereld hebben allemaal hun vermogen de afgelopen drie maanden zien toenemen, waarbij Jeff Bezos zijn titel als de rijkste persoon van de planeet heeft behouden.

Het vermogen van de Amazon-baas is sinds oktober met $ 5 miljard toegenomen tot $ 115,5 miljard.

Bloomberg schat dat de 500 rijkste mensen ter wereld hun collectieve vermogen vorig jaar met 25% hebben verhoogd tot $ 5,9 miljard.

“Dergelijke winsten zullen zeker brandstof toevoegen aan het toch al verhitte debat over het vergroten van rijkdom en inkomensongelijkheid. In de VS beheerst de rijkste 0,1% een groter deel van de taart dan ooit sinds 1929, wat sommige politici ertoe aanzet om een ​​radicale herstructurering van de economie op te roepen ‘, zegt het mediabedrijf (opgericht door de 12e rijkste man ter wereld) , Michael Bloomberg).

Hier zijn de andere toprijkste mensen over de hele wereld, volgens de nieuwste realtime vermogenswaarden op Forbes :

 

1. Jeff Bezos,  $ 115,5 miljard

De voormalige hedgefondsbeheerder die online boekenverkoper werd, startte Amazon in 1994 in zijn garage. Bezos heeft zwaar geïnvesteerd in ruimtetechnologie en is ook eigenaar van de krant The Washington Post.

Image result for jeff bezos

2. Bernard Arnault,  $ 114,7 miljard

Arnault is de rijkste Europeaan op de lijst. De Fransman  houdt toezicht op een rijk van meer dan 60 merken, waaronder Louis Vuitton en Sephora. En onlangs haalde hij Bill Gates in om de tweede rijkste man ter wereld te worden.

Image result for bernard arnault

3. Bill Gates,  $ 109,6 miljard

De oprichter van Microsoft staat al 20 jaar bovenaan de lijst van Forbes en heeft een groot deel van zijn belang in het bedrijf verkocht of weggegeven – hij bezit slechts 1% van Microsoft – en richt zich nu voornamelijk op zijn filantropische werk.

Image result for bill gates

4. Warren Buffett,  $ 90 miljard

Nu in zijn negende decennium is de Berkshire Hathaway chief executive, bekend als het  “Oracle of Omagh”,  een van de meest succesvolle investeerders aller tijden. Net als Gates heeft hij toegezegd om meer dan 99% van zijn vermogen weg te geven aan een goed doel.

Image result for warren buffett

5. Mark Zuckerberg,  $ 81,8 miljard

Zuckerberg begon op 19-jarige leeftijd met Facebook en behoort nu tot de top vijf van de rijkste mannen ter wereld.

Image result for mark zuckerberg

6. Amancio Ortega,  $ 78,3 miljard

Ortega trad in 2011 terug als voorzitter van Inditex, bekend van het merk Zara, maar bezit nog steeds bijna 60% van de aandelen.

Image result for amancio ortega

8. Larry Page, $ 64,7 miljard

In 1998 richtte Google Google op met zakenpartner Sergey Brin. Hij trad in december terug als CEO van Alphabet, het moederbedrijf van Google, maar is nog steeds bestuurslid.

Image result for larry ellison

9. Carlos Slim Helu,  $ 63,2 miljard

De rijkste man van Mexico, Slim Helu, en zijn familie beheersen America Movil, het grootste mobiele telecommunicatiebedrijf van Latijns-Amerika. Hij bezit ook een belang in Mexicaanse bouw, consumptiegoederen, mijnbouw en onroerend goed, evenals 17% van de New York Times.

Image result for carlos slim helu

10. Sergey Brin, $ 62,4 miljard

De mede-oprichter van Google trad in december terug als president van Alphabet, hoewel hij nog steeds bestuurslid is. Hij brengt veel tijd door in Alphabes onderzoeksrapport X van Moon. Brin haalde onlangs Mukesh Ambani in, wiens overleden vader Reliance Industries in India oprichtte, om de tiende plek op de lijst te veroveren.

Image result for sergey brin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here