De naam van het baanbrekende conceptvoertuig staat niet alleen voor de nauwe samenwerking bij de ontwikkeling van de showcar samen met het AVATAR-team, maar ook voor GEAVANCEERDE VOERTUIGTRANSFORMATIE. Dit conceptvoertuig belichaamt de visie van Mercedes-Benz-ontwerpers, ingenieurs en trendonderzoekers voor mobiliteit in de verre toekomst.

Vogelperspectief van de Mercedes-Benz VISION AVTR - geïnspireerd door AVATAR

Met zijn vier krachtige en bijna-wiel gebouwde elektromotoren belichaamt de VISION AVTR een bijzonder wendbare implementatie van de visie van een dynamische luxe sedan. Met een gecombineerd motorvermogen van meer dan 350 kW, zet de VISION AVTR een nieuwe maatstaf voor EQ Power. Dankzij de intelligente en volledig variabele koppelverdeling, wordt het vermogen van de vier volledig individueel regelbare motoren niet alleen op de best mogelijke manier beheerd in termen van rijdynamiek, maar vooral op een zeer efficiënte manier. De innovatieve vierwielaandrijving met koppelvectoring maakt volledig nieuwe vrijheden mogelijk en garandeert rijdynamiek op het hoogste niveau en biedt tegelijkertijd de best mogelijke actieve veiligheid. Dit betekent dat elk wiel afzonderlijk kan worden aangedreven en afhankelijk van de rijsituatie. Vanwege de mogelijkheid om de voor- en achteras gelijktijdig of op tegenovergestelde manieren aan te drijven, kan de VISION AVTR ongeveer zijdelings bewegen. 30 graden, in tegenstelling tot conventionele voertuigen.

Vooraanzicht van de Mercedes-Benz VISION AVTR - geïnspireerd door AVATAR

De VISION AVTR is ontworpen in lijn met zijn innovatieve elektrische aandrijving. Dit is gebaseerd op een bijzonder krachtige en compacte hoogspanningsaccu. Voor het eerst is de revolutionaire batterijtechnologie gebaseerd op op grafeen gebaseerde organische celchemie en elimineert zo zeldzame, giftige en dure aardmetalen zoals metalen volledig. Elektromobiliteit wordt dus onafhankelijk van fossiele bronnen. Een absolute revolutie is ook de recyclebaarheid door compostering, die vanwege de materialiteit 100% recyclebaar is. Daarom onderstreept Mercedes-Benz de grote relevantie van een toekomstige circulaire economie in de grondstoffensector.

Zijaanzicht van de Mercedes-Benz VISION AVTR in een bos - geïnspireerd door AVATAR

Meesterwerk van efficiëntie.

Bij Mercedes-Benz gaat de overweging van efficiëntie veel verder dan het aandrijfconcept, omdat bij toenemende digitalisering ook de prestaties van het grote aantal zogenaamde secundaire verbruikers in beeld komen – samen met hun efficiënte energievoorziening, zonder de aandrijving negatief te beïnvloeden. kracht van het voertuig zelf. Energieverbruik per computerbewerking is al een belangrijk doelwit bij de ontwikkeling van nieuwe computerchips. Deze trend zal de komende jaren doorzetten met de groei van sensoren en kunstmatige intelligentie in de auto-industrie. De neuro-geïnspireerde aanpak van de VISION AVTR, inclusief zogenaamde neuromorfe hardware, belooft de energie-eisen van sensoren, chips en andere componenten tot een paar watt te minimaliseren. Hun energievoorziening wordt geleverd door de cachestroom van de geïntegreerde zonneplaten aan de achterkant van de VISION AVTR. De 33 in meerdere richtingen beweegbare oppervlakte-elementen fungeren als “bionische flappen”.

De geïntegreerde zonneplaten aan de achterkant van de Mercedes-Benz VISION AVTR - geïnspireerd door AVATAR

Interieur en exterieur samenvoegen.

Voor het eerst heeft Mercedes-Benz bij het ontwerp van de VISION AVTR met een volledig nieuwe ontwerpbenadering gewerkt. Het holistische concept combineert de ontwerpdisciplines interieur, exterieur en UX vanaf de eerste schets. Mens en menselijke perceptie zijn het startpunt van een ontwerpproces van binnenuit. Het ontwerpproces begint met de ervaring van de passagiers en richt zich bewust op de perceptie en behoeften van de passagiers. Het doel was om een ​​auto te creëren die de perceptie van zijn passagiers verlengt. Het ging er ook om een ​​meeslepende belevingsruimte te creëren waarin passagiers op een unieke manier contact met elkaar, het voertuig en de omgeving maken.

Interieur of de Mercedes-Benz VISION AVTR - geïnspireerd door AVATAR

De stoelen van de Mercedes-Benz VISION AVTR - geïnspireerd door AVATAR

BEKIJK DE VIDEO HIERONDER !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here