In een kleine suite, weggestopt in het hart van het Wynn hotel, nodigde de Chinese telefoonfabrikant OnePlus een handvol media uit om een ​​nieuw apparaat te onderzoeken. Een dag voordat 200.000 mensen als onderdeel van CES naar de congresvloeren stroomden, gaf dit privé-evenement Quartz een kijkje achter de schermen van de experimentele technologie van het bedrijf.

De ster van het evenement: de Concept One, een gemodificeerde versie van zijn OnePlus 7T Pro 5G McLaren , die normaal voor $ 900 in de winkel ligt. Hoewel Quartz eerder al lovende woorden heeft gezongen voor de telefooncamera’s van OnePlus, was dit toestel nog spannender en dat komt omdat OnePlus een ontwerprisico nam – het verborg de camera.

Whoa, waar is het gebleven?

Kijk goed naar de lens, net boven het OnePlus-logo – zag je het verdwijnen? Dit is hoe het werkt: Zoals productmanager Xi Zeng heeft uitgelegd, leende OnePlus technologie van het zonnedak van de McLaren 720S Spider (ja, dat is een auto) voor de glazen afdekking op zijn camera-apparaat. Door een elektrische stroom door het glas van 0,35 mm te laten lopen, kan de Concept One-kap in slechts 0,7 seconden schakelen tussen ondoorzichtig en transparant, waardoor de camera verdwijnt. OnePlus noemt dit ‘de schoonheid van het ongeziene’, onderdeel van het ‘lastloze ontwerp’.

Naarmate camera’s alomtegenwoordiger worden – op laptops, beveiligingssensoren en mobiele telefoons – is het leuk om ze op een manier te verbergen. Plus, de hele verdwijnende act is behoorlijk James Bond-y, dus het wint zeker op de coole factor. Functioneel gezien kan elektrochroom glas ook fungeren als een filter met neutrale dichtheid , waardoor fotografen kunnen bepalen hoeveel licht een cameralens binnenkomt.

De telefoon is de “perfecte combinatie van technologie en kunst,” zei Zeng. Inderdaad, het apparaat, bekleed met Papaya-oranje leer (een andere echo van de McLaren 720S), ziet er strak uit. Een 24-karaats gouden afwerking geeft het een extra verfijnde glans.

Voor nu is de Concept One precies dat – een concept. Zeng zei dat het prototype-apparaat 18 maanden geconcentreerde ontwikkeling vereiste, maar er is nog ruimte voor verbetering. Hij gaf toe dat het bedrijf problemen had tijdens de ontwikkeling, zoals overmatig stroomverbruik, snelheid (aanvankelijk duurde de verdwijnende handeling vijf minder dan magische seconden), en er waren uitdagingen in verband met het ultradunne elektrochrome glas – in de McLaren zonnedak, het van kleur veranderende glas is veel dikker en blijkbaar gemakkelijker om mee te werken.

Hoewel OnePlus niet van plan is om Concept One publiekelijk uit te brengen, zei Pete Lau, CEO van OnePlus (via een vertaler) dat het bedrijf uiteindelijk zijn elektrochrome glas beschikbaar kon stellen aan andere bedrijven. Je kunt alleen maar hopen.

Hoewel conceptproducten vaak als schandalig worden beschouwd, bleef OnePlus zich concentreren op de eerste principes en dit bleek. Met de Concept One leverde het bedrijf eenvoud en elegantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here