Ben jij al klaar voor het nieuwe jaar? Wat zou je graag anders willen zien of anders willen doen? Wij helpen je een beetje vooruit met “De top 10 goede voornemens voor 2020”.

10.  Op vakantie gaan

Op vakantie gaan is voor vele mensen echt even lekker ontspannen, is het er vorig jaar niet van gekomen ? maar is dit wel wat je heel graag wilt ? dan kun je dit stellen als een goed voornemen voor 2020. Beginnen met sparen of meteen gaan boeken !

9.  Vrijwilligerswerk 

Heb je veel tijd over en wil je er graag wat meer zijn om anderen te helpen in 2020? denk dan eens aan vrijwilligerswerk, je hebt heel veel soorten vrijwilligerswerk en er is voor iedereen wel iets wat bij je past . Je krijgt er een goed gevoel van

8. Meer planten 

Misschien heb je het al wel eens gehoord maar planten in huis zijn erg goed voor de luchtzuivering in je huis (denk bijv. aan de lepelplant, krulvaren, Calathea, Monstera etc.) Het is dus goed voor je als je wat planten in huis neemt maar dat niet alleen het geeft ook sfeer aan je woning.

7. Fruit 

Weet je zeker dat je genoeg vitamientjes binnen krijgt per dag? misschien kan het eten van meer fruit een goed voornemen voor je zijn. Het is goed om iedere dag zeker 2 stuks fruit te eten.

6. Meer beweging 

Neem eens lekker de trap i.p.v. de lift of pak eens wat vaker de fiets naar bijv. de supermarkt. Met het veranderen van kleine stapjes in je levensstijl kom je vaak al een stuk verder qua conditie.

5. Sporten 

Sporten is een heel populair voornemen van het nieuwe jaar maar niet iedereen houdt dit vol, probeer gemotiveerd te blijven en begin rustig aan wees niet te hard voor je zelf door elke dag meteen te willen gaan sporten maar houdt het bijv. eerst even bij 2x per week hierdoor blijf je langer gemotiveerd.

4. Schulden afbetalen

Heb je schulden? dan kan dit ook een belangrijk voornemen voor je zijn. Stel je eens voor om in 2020 helemaal schuld vrij te zijn? wat zou dat lekker zijn! Je zult misschien op wat puntjes nog kunnen bezuinigen heb je daar al over na gedacht? zoals abonnementen, oude spulletjes waar je toch niets meer mee doet ,proberen te verkopen, een bijbaantje er nog bij.

3.  Relaxter leven

Dit is heel belangrijk eigenlijk voor zowat iedereen, we zijn met z’n allen zo druk met van alles en nog wat. Je hoort zoveel over mensen met depressies of burn out’s, neem af en toe eens een stapje terug en ga een ontspanningsoefening doen of lees eens een goed boek, plan af en toe een dagje in voor jezelf ( die dag doe je wat jij het liefste doet).

2. Stoppen met roken

Roken is niet goed voor je, het heeft nadelige gevolgen voor je gezondheid en je portemonnee.

1. Afvallen 

Ja , daar is ie dan Afvallen, deze staat toch echt op nummer 1. Veel mensen hebben als goed voornemen van het nieuwe jaar dat ze graag hun kilo’s er wat af willen hebben. Wist je dat het voornamelijk om wat en hoe je eet gaat ? 80% is wat je eet en 20% sporten. Dus als je wat kilo’s kwijt wilt, zal je vaak je eetpatroon moeten aanpassen. Let op die snacks die je avonds op de bank eet bij het televisie kijken, misschien kun je deze zak chips al vervangen door wat worteltjes.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here