Sinds de oprichting op 14 maart 1950 stonden er 523 mensen op de Most Wanted-lijst van de FBI. Het was onder directeur J. Edgar Hoover toen de FBI besloot zijn meest gezochte voortvluchtigen te plaatsen in een artikel van William Kinsey Hutchinson decennia later fascineert de FBI’s Most Wanted nog steeds het publiek.

Nummer 10         Alexis Flores

Alexis Flores staat momenteel op de meest gezochte lijst van de FBI omdat hij in 2000 een 5-jarig meisje met de naam Iriana DeJesus heeft ontvoerd , verkracht en gewurgd. Alexis leefde toen als dakloze zwerver, dus het was geen probleem voor hem om gewoon te verdwijnen. In 2004 leefde Alexis onder een valse naam en toen de politie een klacht over lawaai ontving, gaf hij hen valse papieren waardoor hij werd gearresteerd wegens vervalsing. Hij werd 60 dagen gevangengezet en naar Honduras gedeporteerd. Pas in 2007 na een positieve DNA-wedstrijd besefte de politie-finale dat Alexis en de man die zichzelf Carlos noemde, een en dezelfde waren. Hij liet zich van het gezicht van de planeet vallen nadat zijn deportatie zelfs zijn naam op America’s Most Wanted leek te helpen.

Hij heeft momenteel een bevel voor zijn arrestatie. De beloning voor tips die leiden tot zijn gevangenneming is $ 100.000.

Nummer 9        Eugene Palmer

Eugene Palmer staat momenteel op de Most Wanted-lijst van de FBI voor vermeende  zijn schoondochter ter dood. Eugene’s schoondochter Tammy maakte een rommelige scheiding door met zijn zoon John. John en Tammy hadden meerdere verhitte confrontaties die ertoe leidden dat ze een straatverbod tegen hem diende. Dit maakte Eugene woedend. Tammy en haar (en John’s) kinderen woonden ook op het land van Eugene. Dit leidde ook tot veel boze gevechten tussen Eugene en Tammy. Op een septemberochtend bracht Tammy haar kinderen naar de schoolbus, terwijl ze terug naar huis liep, schoot Eugene haar eenmaal in de arm en vervolgens in de borst. Hij is het toneel ontvlucht en is sindsdien nooit meer gezien. Zijn auto werd achtergelaten in een staatspark. De politie doorzocht het gebied met honden, maar ze verloren uiteindelijk de geur. De familie van Eugene Palmer leek te geloven dat hij stierf in het park, maar de politie is het daar niet mee eens.

Nummer 8    Santiago Villalba Mederos

Santiago Villalba Mederos was lid van een bende en werd in 2017 toegevoegd aan de FBI’s Most Wanted-lijst voor de moord op twee mensen, Camille Love en Saul Lucas-Alfonso en de verwonding van een andere man. Geen van de slachtoffers had daadwerkelijk bendebanden; Camille Love was een ambitieuze veterinaire technicus. Ze liep met haar broer, die een rood jasje droeg en in een rode auto reed, die de kleur had van hun rivaliserende bende en ze openden het vuur; Camille vermoorden en haar broer verwonden. Saul Lucas-Alfonso werd vermoord omdat Santiago dacht dat hij de bende geld schuldig was. Gewoon onschuldige mensen op de verkeerde plaats en tijd.

Het is jaren geleden dat de moorden plaatsvonden en men gelooft dat Santiago naar Mexico is gevlucht, maar het is mogelijk dat hij nog steeds in de VS is. Hij wordt natuurlijk als gewapend en gevaarlijk beschouwd. Hij heeft vrij onderscheidende tatoeages, de letter “S” op zijn linkerschouder en de letter “E” op zijn rechterschouder. De beloning voor informatie die tot zijn arrestatie heeft geleid, is $ 100.000.

Nummer 7           Robert William Fisher

Robert William Fisher staat sinds 2002 op de meest gezochte lijst van de FBI. Op 10 april 2001 ontdekte de politie dat de Fisher-familie in brand was gestoken thuis en vond snel bewijs van moord. Mary Fisher had haar keel doorgesneden en was in haar achterhoofd geschoten. Haar twee kinderen, Brittney en Bobby, hadden ook hun keel doorgesneden. De lichamen waren zo zwaar verbrand dat ze bijna onherkenbaar waren. De patriarch van de familie Robert William Fisher was nergens te vinden. Toen het huis werd onderzocht, vond de politie bewijs van brandstichting. Mensen wisten dat Robert agressief en controlerend was en men dacht dat Mary van hem ging scheiden. Mensen hoorden het stel ruzie maken in de nacht van de moorden. Het is meer dan anderhalf jaar geleden en Robert William Fisher is nooit gevonden. Zijn auto werd ontdekt buiten een dennenbos en omdat hij een buitenmens was, kon hij nog steeds in het bos wonen. Als Robert Fisher nog leeft, zou hij midden vijftig zijn.

Nummer 6           Bhadreshkumar Chetanbhai Patel

Bhadreshkumar Chetanbhai Patel is een Indiase voortvluchtige gezocht in de Verenigde Staten voor de moord op zijn vrouw Palak Patel in een Dunkin ‘Donuts op 12 april 2015. Hij werd twee jaar later op 18 april 2017 toegevoegd aan de FBI’s Most Wanted-lijst. was de 514e voortvluchtige die op de tien meest gezochte lijst van de FBI werd geplaatst. Er wordt aangenomen dat het paar ruzie had. De politie denkt dat Patel in de VS wilde blijven, maar Palak wilde terugkeren naar India. Hij stak haar dood met een groot mes. Ze was pas 21 jaar oud. Het echtpaar dat naar de Dunkin ‘Donuts ging om te werken en Patel die alleen vertrok, werd allemaal betrapt op beveiligingscamera’s. Palak’s lichaam werd een paar uur later gevonden.

Bhadreshkumar Chetanbhai Patel werd voor het laatst gezien met een trein in New Jersey. Er wordt aangenomen dat hij het land is ontvlucht of dat hij zich verstopt met familieleden; hoewel het moeilijk zou zijn om het land te ontvluchten met een bevel voor zijn arrestatie.

Nummer 5          Jason Derek Brown

Jason Derek Brown wordt door de politie gezocht voor eerstegraads moord en gewapende overval . Hij werd toegevoegd aan de Most Wanted-lijst van de FBI op 8 december 2007, 3 jaar nadat het misdrijf was gepleegd. Hij was de 489e voortvluchtige die op de lijst werd geplaatst. Hij vermoordde Robert Keith Palomares, een gepantserde vrachtwagenwacht. Op 29 november 2004 hinderde Jason Brown Robert Palomares terwijl hij aan het werk was, schoot hem zes keer neer en stal een zak geld met $ 56.000 contant voordat hij op de fiets het toneel ontvluchtte. De fiets was hersteld en had de afdrukken van Jason Brown erop.

Hij vluchtte van Arizona naar Nevada waar hij een auto in opslag had en reisde vervolgens naar Californië waar hij familie heeft. FBI-agenten met een aanhoudingsbevel misten hem met 2 uur. Er is geen tekort aan leads op Jason Brown, maar geen enkele heeft ergens geleid. De beloning voor tips die leiden tot zijn gevangenneming is $ 200.000

Nummer 4          Rafael Caro-Quintero

Rafael Caro-Quintero was een enorme kingpin van het kartel. Hij wordt ook verondersteld verantwoordelijk te zijn voor de ontvoering en moord op een DEA-agent genaamd Enrique “Kiki” Camarena op 7 februari 1985. Hij vermoorde ook Camarena’s piloot Alfredo Zavala Avelar, de Amerikaanse schrijver John Clay Walker, en tandheelkundestudent Alberto Radelat. Walker en Radelat werden waarschijnlijk verward met Amerikaanse drugsagenten en dat was de reden achter hun moorden. Rafael werd gearresteerd door de Mexicaanse politie, werd veroordeeld tot 40 jaar en slechts 28 jaar gevangengezet voordat hij in 2013 tot grote woede van de DEA werd vrijgelaten. Een arrestatiebevel werd uitgevaardigd door de Amerikaanse regering, maar Quintero verdween en is sindsdien voortvluchtig.

De beloning voor tips die leiden tot de arrestatie van Rafael Caro-Quintero is $ 20 miljoen. Volgens alle verhalen woont hij nog steeds in Mexico

Nummer 3          Yaser Abdel

Rafael Caro-Quintero was een enorme kingpin van het kartel. Hij wordt ook verondersteld verantwoordelijk te zijn voor de ontvoering en moord op een DEA-agent genaamd Enrique “Kiki” Camarena op 7 februari 1985. Hij vermoorde ook Camarena’s piloot Alfredo Zavala Avelar, de Amerikaanse schrijver John Clay Walker, en tandheelkundestudent Alberto Radelat. Walker en Radelat werden waarschijnlijk verward met Amerikaanse drugsagenten en dat was de reden achter hun moorden. Rafael werd gearresteerd door de Mexicaanse politie, werd veroordeeld tot 40 jaar en slechts 28 jaar gevangengezet voordat hij in 2013 tot grote woede van de DEA werd vrijgelaten. Een arrestatiebevel werd uitgevaardigd door de Amerikaanse regering, maar Quintero verdween en is sindsdien voortvluchtig.

De beloning voor tips die leiden tot de arrestatie van Rafael Caro-Quintero is $ 20 miljoen. Volgens alle verhalen woont hij nog steeds in Mexico

Nummer 2          Arnoldo Jimenez

Arnoldo Jimenez werd op 8 mei 2019 op de Most Wanted-lijst van de FBI geplaatst. Hij was de 522e voortvluchtige die op de lijst werd geplaatst. Hij wordt gezocht voor de moord op zijn vrouw Estrella Carrera in 2012, enkele uren nadat ze waren getrouwd. Er wordt aangenomen dat het paar ruzie kreeg op weg naar huis na de bruiloft toen Arnoldo Estrella meerdere keren stak , haar lichaam naar de badkuip in haar appartement sleepte en haar daar achterliet. Toen Estrella haar kinderen niet ophaalde, belde haar familie de politie, ze werd dood gevonden en Arnoldo was nergens te vinden. Er waren geen tekenen van gedwongen toegang.

Toen de broer van Arnoldo zijn huis door de politie overviel, vonden ze de auto van Arnoldo met bloed op de stoelen. Ambtenaren geloven dat Arnoldo’s broer hem naar Mexico heeft gebracht. Arnoldo Jimenez is nu 37 jaar oud.

Nummer 1          Alejandro Rosales Castillo

Alejandro Rosales Castillo wordt gezocht voor de koudbloedige moord op Tru Guan Lee in augustus 2016. Castillo en Lee gebruikten tot op heden maar voordat ze uit elkaar gingen, had Castillo geld van Lee geleend. Later ontmoette Castillo Lee na het uiteenvallen onder het mom van het teruggeven van haar geld. Het lijkt erop dat hij in plaats daarvan Lee onder schot hield, haar rekeningen van geld aftapte en haar naar het bos reed voordat ze haar in het achterhoofd neerschoot en vervolgens haar lichaam in een ravijn achterliet. Castillo en zijn toenmalige vriendin Ahmia Feaster vluchtten in de auto van Lee naar Noord-Carolina voor Mexico. Feaster keerde later terug naar de VS en gaf zichzelf aan. Ze werd gearresteerd en beschuldigd als een accessoire.

Alejandro Rosales Castillo is waarschijnlijk nog steeds in Mexico, maar hij kan ook in El Salvador zijn. Hij werd toegevoegd aan de FBI Ten Most Wanted Fugitives-lijst op 24 oktober 2017 en was de 516ste voortvluchtige die op de lijst werd geplaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here