Waar wordt jij gelukkig van? zit het je even niet mee en vraag je jezelf af waarom dit jou nu telkens overkomt? dan hebben we goed nieuws voor je , gelukkig zijn is makkelijker dan je denkt. Wij hebben voor jou speciaal een top 10 samengevat met DE TIPS voor een gelukkig leven. 

 1. Geloof dat je dag een geweldige dag zal worden
  Door je gedachten positief in te stellen richt je je vooral op de goede dingen die de dag met zich mee brengt. Ben je ochtends tijdens het uitlaten van je hond in een hondendrolletje gaan staan, of zat je met je vinger tussen de deur van je auto of had je een ander pechmomentje… denk dan niet meteen dat heel de dag een slechte dag zal worden, maar zie het vanuit een ander perspectief maak er een grapje van, denk  bijvoorbeeld aan een komische film waarin jij de hoofdrolspeler bent waarin dat pechmomentje van je voor komt, zo geef je er een humoristische draai aan en kun je er waarschijnlijk zelf om lachen. Kijk dat die drol onder je schoen plakt dat is een feit maar hoe je er mee omgaat dat ligt in jou handen. Wanneer je deze momenten hebt doorstaan en je ze in je eigen komedie hebt verwerkt ga je lekker verder met je dag en richt je je op de mooie dingen van de dag bijvoorbeeld dat de zon weer schijnt of dat je een gezellige pauze hebt op je werk of een ontzettend lekker bakje koffie hebt gehad. Geloof dat het een geweldige dag wordt en je dag kan niet meer stuk.
 2. Laat los wat je niet kunt veranderen
  Blijf niet te lang stil staan bij wat er fout gaat. Laat het letterlijk los, laat de negatieve gedachten gaan. Alles waar je tijd in stopt groeit dus laat negativiteit los. Door het los te laten zul je je vrijer voelen en heb je minder stress.
 3. Tijd voor jezelf inplannen
  Drukke werkdagen, verplichtingen , in deze tijd hebben we het gewoonweg heel druk en is de kans groot dat we soms gewoon even ons zelf vergeten. Voel je niet schuldig en plaats jezelf op nummero uno. Plan ook eens een dagje ME TIME in je agenda. Dit noteer je letterlijk in je agenda. Zodat je ook geen andere afspraken meer kunt plannen voor die dag , want die is al ingevuld met jou eigen tijd voor jezelf. Ga die dag lekker doen waar JIJ zin in hebt.
 4. Sociale contacten
  Besteed wat meer aandacht met de mensen die je lief hebt in je leven, mensen waar jij je fijn bij voelt. Omgeef je zelf met positieve mensen. Ken je het gezegde “waar je mee omgaat raak je mee besmet”? dat is ook echt daadwerkelijk zo.
 5. Dankbaarheid
  Het klinkt misschien cliché maar wees dankbaar voor de mooie momenten in je leven. maak een lijstje van dingen om dankbaar voor te zijn. Dit transformeert je energie en daarmee je denken. Je gaat je dan dankbaar voelen voor alle dingen die jou een fijn gevoel geven en dat is belangrijk want ook hierdoor richt je je weer op positieve dingen en daar wordt je uiteindelijk gelukkig van. Beseffen wat je al hebt in je leven, geloof me dat is meer dan je denkt.
 6. Laat het verleden waar het hoort te zijn, in het verleden dus
  Heb je in je jeugd heftige dingen mee gemaakt en kun je het niet laten om dat telkens voor jezelf te herhalen? stop hier dan meteen mee. Door aan je verleden te denken richt je je niet op de toekomst, Je verleden kun je niet veranderen maar je toekomst wel. Door aan je toekomst te denken kom je verder. Je gaat doelen creëren je richt je hierdoor weer op het positieve.
 7. Hobby’s
  Wat vind je leuk om te doen? heb je nagedacht over een hobby? het hebben van een hobby is heerlijk om tot rust te kunnen komen. Er zijn genoeg cursussen die je kunt volgen of loop eens een hobby winkeltje binnen.  Als het maar iets is wat je leuk vind om te doen en je tot rust brengt.
 8. Sporten
  Door te sporten worden mensen gelukkiger dit komt omdat ze vaak onder de mensen komen dus sociale contacten, het verminderd stress en helpt vooral tegen depressies. Er komen stofjes vrij in de hersenen deze stofjes zijn endorfine, serotonine en dopamine waarschijnlijk zegt je dit nog niets maar deze stofjes zorgen er voor dat jij je gelukkiger gaat voelen zo zorgt Endorfine er voor dat je een gelukzalig en euforisch gevoel krijgt en het vermindert ook pijn. Serotonine, ook wel het gelukshormoon genoemd, geeft je een gelukkig gevoel en reguleert je eetlust, slaap en gemoedstoestand. Dopamine maakt je gemotiveerder om door te gaan en geeft een gevoel van beloning en maakt je vrolijk. Deze stofjes komen al vrij na 30 minuutjes sporten.
 9. Houding
  Let eens op je houding, best gek misschien maar zelfs je houding heeft een beetje met je geluk te maken probeer bijvoorbeeld zelfverzekerd te lopen, rug recht en hoofd recht vooruit en lach af en toe naar mensen. Hierdoor straal je zelfverzekerdheid uit en trek je ook de juiste mensen aan.
 10.  Zorg goed voor jezelf
  Zorg voor drie vaste maaltijden per dag (ontbijt,lunch, diner) naast de drie maaltijden op een dag is het goed om daartussendoor ook snackmomentjes in te plannen (let wel gezonde snacks). Voldoende slaap ,zorg dat je goed uitgerust bent dus  gemiddeld is dat 8 uur slaap wat een mens nodig heeft. Hou van jezelf dit doe je door goed voor jezelf te zorgen, slaap voldoende, eet gezond, verzorg je zelf door iedere dag een lekkere frisse douche te nemen. Nogmaals hou van je zelf en laat de wereld zien dat je er toe doet, wanneer jij van jezelf houdt kunnen anderen ook van jou gaan houden

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here